23. jul, 2022

Så kom då regnet..

Så kom då regnet, efterlängtat av många, men kanske mindre roligt för oss som föredrar sol och uppehåll. En gråmulen heldag med bara 16 grader, känns nästan som höst redan!

Ingen höjdare om ni frågar mig.

Men faktiskt gör det mig inte något för jag råkar ha fullt upp med göromål inne och hemma, har bytt lakan, sorterat tvätt och packat tvätten inför morgondagens stora tvätt och mangeldag, städat.

Hittade äntligen häromdagen den klipppärm jag länge letat efter, som jag har många utav tidigare, så den hög som samlat på sig med konsertprogram, begravningsprogram mm ska nu äntligen få klistras in i ny pärm, minns inte vilken pärm i ordningen det är, men många har det blivit, de är tjocka och rymmer mycket, men så har jag ju gjort en del också trots allt. Tyvärr inte börjat samla från start, så de första åren som solist får bevaras endast i minnet, men tror det mesta finns sedan slutet av 80 talet i alla fall.

I mina klipppärmar sparas förutom konsertprogram, recensioner, blomsertkort från blommor som fåtts, begravnings och bröllopsprogramblad där jag varit solist, pressnotiser, press reportage mm ...ja det har trots många motgångar blivit en stor samling.

Det var också oerhört fint, känsligt med flera tårars flöde att hitta en hel pärm, som mamma fyllt med proppade plastfickor med massor om mig som varit både i pressen och olika program, några av dem hade jag inte själv, detta när hennes hem skulle tömmas efter hennes bortgång. Tänk att mamma ändå sparat och samlat ihop det. Finaste mammi.

Det kommer bli roligt att en dag sitta och bläddra i alla dessa och minnas alla tillfällen, inte bara runt om i Sverige, även många olika städer och länder, från konserthus och operahus, festivaler, övriga teatrar, kyrkor, kapell, slott, rådhus...

Då kom jag på att hon faktiskt har hunnit uppleva en hel del föreställningar och konserter med mig, känns bra såhär i den stora sorgen, som fortfarande är tung och jobbig.

Men den får ta sin tid, saknaden kommer ju alltid finnas, i hela mitt liv, men sorgen och förtvivlan finns ännu kvar, men så har det ju inte gått så lång tid, kommer nog skriva av mig mer om detta senare i år när det är ännu en dödsdag.

Självklart hoppas jag att mycket mer ska hinnas med och kanske fler pärmar ska fyllas.

Jag har tack o lov inga skavanker eller fula vibraton eller andra "fel" på rösten, så hoppas få sjunga många år till. Det är ju faktiskt bara på pappret jag är medelålders, inuti har jag stannat på 27! Där kommer jag vara ett tag till, kan möjligen sträcka mig till 30 ha ha..

Copyright©Rydén2022