21. jul, 2022

Konsert med Carry Persson - Blogg Recension

Knögfullt på stranden, ganska jobbigt faktiskt, havet var svinkallt, enligt appen stod det 17 grader men kändes som max 14! Doppade mig men njutbart var det inte!

I tisdags hade jag heldag nere i Skanör, det var en fullproppad buss trots att jag åkte ner ganska tidigt, det tog tid innan jag var på plats både av allt folk på bussen, trafikköer, broöppning och såklart promenaden ner till Skanörs hamn.

Men kände mig hungrig pizzorna är ju ganska små så det blev ännu en och andra omgången provade jag deras sangria, som van Spanien resare, måste jag säga att den var väldigt god och alldeles iskall. Blir säkert fler gånger. Fick även pratat lite med bossen där.

Begav mig efter några timmar till toaletterna och tvättade av mig, bytte om och fixade mig, de är väldigt små men gick bra ändå. Sen blev det över vägen till J Perssons hamnkrog, de är kända för sina jätte goda "flatbröds-pizzor" som det såklart beställdes, till det iskallt citronvatten.

Sedan gick jag hela vägen i enorm värme till Skanörs kyrka, kändes nästan som om jag fick solsting, trots att jag gick i skuggan. Hamngatan är ju en sak men jisses vad Västergatan är lång, i värmen kändes den som mils lång, har aldrig tänkt på det när jag var bosatt därnere, då cyklade man ju dessa gator och tänkte inte så mycket på hur långa de var.

Var i mycket god tid till kvällens konsert, så hann besöka flera vänners gravar, samt äntligen hittade jag min första sångpedagogs grav också (Karin Gustafsson), kändes så fint att hitta den, prata lite med stenen, minnas lite, torka ett par tårar som rann ur ögonen, ja det var fint att ha varit där. Gick därefter in i kyrkan tog plats och satte min strandväska som jag asat på, pratade med goda vänner som är kyrkvärdar där, betalde min undanlagda biljett och fick kramat om kvällens solist barytonen Carry Persson som jag känt i många år och vår gemensamma pianist Per Engström, som jag redan haft flertalet konserter och mässor med och efter sommaren väntar ännu en konsert ihop, de hade repat lite.

Jag gick sedan ut en runda på kyrkogården igen och mötte upp fler vänner som kom, jätte roligt att träffa flera av dem igen, för trots att det är längesen jag var bosatt därnere känns det liksom som hemma. Många av mina gamla vänner ligger på kyrkogårdarna, men många finns också kvar och det är lika roligt att träffas varje gång.

Carry Persson, dramatisk baryton sjöng fosterlandssånger, alla för mig välbekanta, det sjöngs med stor röst som lätt fyllde kyrkans stora rum, Carry höll lite tal mellan sångerna och trots mycket prat imponerande han inte minst med att höjden sitter så enkelt ännu, tilläggas skall kanske att min vän ska fylla 70, inget som märktes, han lät fortfarande mycket bra. Han imponerade också med djupet i "Old man river" och såklart de vanliga "slagdängorna" som ex "Till havs". Han har en drös fans nere i Skanör som sällan missar hans konserter, vilket var påtagligt i kyrkan.

Per Engström "våran" pianist spelade som vanligt jätte bra.

Kanske nu när han lämnat utlandet och flyttat hem till Skåne igen och måånga års av prat om konsert tillsammans kan detta bli av? Ja vi får se, vore i alla fall trevligt om, för jag tror att våra starka röster skulle fungera bra ihop.

Så tacksam att jag fick lifta med pianisten efteråt, då sista bussen går ganska tidigt hem.

Det blev en lång dag och kväll i Skanör för efter konserten blev jag medbjuden hem till rara Berit på Östergatan tillsammans med Carry och hans fru Petra, Per, Fredrik och många fler. Det blev en trevlig kväll med god mat och dryck och härlig stämning.

Väl hemma med många myggbett (de älskar mig!) var jag uppfylld av dagen och kvällen så det blev väldigt sent i säng och trots bara några timmar i lakanen var jag uppe extra tidigt för att åka 2 bussar tidigare än vanligt ner till Falsterbo, det skulle ju bli över 30 grader i stan igen så det ville jag fly ifrån, med hopp om att slippa fullsatt buss.

Men dagen efter blev en mycket katastrofal och strulig dag....minst sagt.

Jag stod i över 2 timmar (!) på Bergsgatan för att ta bussen, bussen jag skulle ta kom inte alls, inte heller bussen efter den (!), tredje och fjärde bara körde förbi trots att de inte var fullsatta! Enligt Skånetrafiken ska de ju ha så många extra bussar, men var fanns dessa när inte ens de som ska gå kom???

Buss nr 5 var nästan knögfull men stannade och då var vi många irriterande som skulle med, jag sa till alla jag har stått här i över 2 timmar nu, så jag SKA med.

Jodå tror vi alla klämde oss in, snacka om fastklistrade i varann, fick stå till Höllviken som en packad sardin men kom i alla fall med.

Bilköer och broöppning även igår, jag som beräknat att vara nere på plats på stranden redan halv tio var på plats först efter halv ett !

Men blåsigt i Malmö och halv storm i Falsterbo, östlig pålandsvind med vågor som slukat mer än halva stranden, kallt i vattnet även igår och inte skönt att ligga där då tångsmulor och sand yrde i blåsten. Jag satt en stund och njöt av havsluft i alla fall men frös med klänningen på trots tjugonde juli, ja vinden var kall. Inte klokt! Jag blev inte långvarig på stranden, var så besviken och trött så jag hade varken lust att promenera eller äta som jag ju alltid gör annars, istället tog jag buss hem igen bara efter knappa timmen för att slippa vara sardin på bussen igen... men bussen var 55 minuter försenad och någon därimellan kom inte heller, så det blev väntan igen, väl på bussen med mindre folk, var det redan bilköer och till råga på allt skulle vi alla hoppa av bussen i Vellinge på motorvägen för att hoppa in i annan buss som dessutom var betydligt mindre som gjorde att det blev väldigt trångt i alla fall. Ja det var en kaotisk dag, som jag inte vill uppleva igen!

Det var över 30 grader inne i Malmö men bara 23 nere i Falsterbo där vinden var kall.

Har en del jag måste göra resten av veckan inte minst tråkiga saker som att asa tung tvätt 4 våningar utan hiss, tvätta och mangla.

Idag var jag trött och hade ingen som helst lust att riskera samma idag så tog det lugnt i min svala lägenhet och sen blev det diverse ärenden istället, men klagar inte på värmen men det är klart att jag hellre haft 24-26 grader flera veckor i rad än över 30 i en storstad med 10 graders skillnad utanför stan, om så bara några dagar!

Får hoppas på att få njuta en heldag på favorit stranden någon gång framöver, men skulle det inte bli så är det ändå okey då jag har nedräkning till nästa runda till Spanien och där får jag i alla fall många härliga och varmare bad. Kan knappt fatta att jag snart ska dit igen, var där ju senast i slutet av maj, men tiden går så fort, alldeles för fort.

Foto: (privat) Jag tillsammans med Carry Persson.

Copyright©Rydén2022